Inspiratie trap

< Slaapkamer inspiratieTV kamer inspiratie >

Ribbon-Wood Classic Ash Classic Ash Ribbon-Wood Classic Oak Ribbon-Wood Classic Oak in trap Ribbon-Wood Classic Oak in trap Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Classic Ash in trap

Trap met lamellenwanden

De trap is vaak een over het hoofd geziene plek als het gaat om interieurontwerp. Tegelijkertijd is dit een plek die aandacht verdient omdat het een plek is waar storende echo’s tussen verdiepingen kunnen weerkaaten. Het plaatsen van lamellenwanden is hier een oplossing die steeds meer aan populariteit wint.

Wat is een lamellenwanden?

Een lamellenwand is een modulair wandpaneel met geluidsabsorberende eigenschappen. De ribben kunnen gemaakt zijn van hout, maar ook in materialen vergelijkbaar met bijvoorbeeld steen en marmer, en beton. De wandpanelen kunnen vervolgens worden aangepast en zowel op het plafond als op de muren worden geplaatst. Qua design zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, wat betekent dat je het gebied rondom de trap precies het gewenste uitstraling kunt geven. Door te kiezen voor lichte houtsoorten en lichte akoestische panelen krijg je een heel ander gevoel dan wanneer je kiest voor donkere tinten. Het bekleden van de muren rond de trap met lamellpanelen betekent dus dat je goede mogelijkheden hebt om ze in het bestaande interieur van het huis in te passen. U bent vrij om zoveel lamellenwanden op te zetten als u wilt. Sommigen kiezen ervoor om de hele muur rond de trap te bedekken met panelen, terwijl anderen er slechts een paar plaatsen. Het hangt allemaal af van wat u esthetisch aantrekkelijk vindt.

Een andere optie is om akoestische panelen tegen het plafond te installeren. Dit is een effectieve en bijna onzichtbare manier om het geluidsniveau te dempen en storende echo’s op de trap te voorkomen.

Hoe dempen lamellenwanden het geluid?

Lamellenwanden dempen het geluid door hun constructie. De ribben laten het geluid in verschillende richtingen weerkaatsen en de dempende akoestische platen absorberen de geluidsgolven. Het maakt elke kamer stiller en het is vooral een goed idee om lamellenwanden bij de trap te installeren.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?