TRADITIE OMVORMEN VOOR TOEKOMSTIGE GENERATIES
Sommige dingen veranderen drastisch door generaties heen. Anderen blijven onaangetast. Toen Lennart Persson en Yngve Nilson een weefgetouwenfabriek begonnen – dat het huidige Glimakra of Sweden zou worden – konden ze niet weten hoe de wereld er in 2022 uit zou zien.
In 1950 bestond het concept van duurzaamheid niet eens – noch was het kleine Dorp Glimåkra zich bewust van actuele zaken die het lot van de mensheid beïnvloeden. Toch zijn de ideeën die het bedrijf 70 jaar geleden hebben opgebouwd nu misschien wel relevanter dan ooit. De betekenis van vakmanschap. Het belang van het werken met lokale, landelijke leveranciers en materialen uit naburige bossen. En de overtuiging dat zowel ontwerp als productie generaties lang mee moeten gaan. Dit zijn de waarden die ons bedrijf hebben gevormd en die nog steeds kenmerken hoe we naar kwaliteit en duurzaamheid kijken.
We zullen doorgaan met het ontwikkelen en vinden van nieuwe oplossingen op basis van de huidige en toekomstige omstandigheden. Maar alles wat we leveren moet nog steeds de tand des tijds doorstaan – producten die generaties lang kunnen overleven zonder de vooruitzichten van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Voor altijd jong.
Onze vijf focusdoelen
Nabijheid is voor ons een belangrijk perspectief, maar we moeten ook uitzoomen. Gedurende de levenscyclus van onze producten hebben ze invloed op de hulpbronnen en menselijke omstandigheden van de planeet – imprints die we proberen te verminderen.
We gebruiken de Global Sustainable Development Goals van de VN om ons bedrijf in een breder perspectief te plaatsen en onze duurzaamheidsinspanningen op de juiste zaken te richten.
Op basis van de 17 doelen hebben we vijf doelen geïdentificeerd om ons op te concentreren in de toekomst. Onze prioriteit is om te kunnen investeren in de doelen die het dichtst bij ons bedrijf liggen en waar onze inspanningen het grootste verschil kunnen maken. De grootste kansen zien we in doel 12: Verantwoorde productie en consumptie.
Lees meer over ons duurzaamheidswerk in onze brochure.
Milieu en kwaliteit
Met de klant in het vizier, streven we ernaar dat ons bedrijf zo min mogelijk impact heeft op het milieu. We gebruiken 100% hernieuwbare energie. Onze producten zijn tijdloos en van superieure kwaliteit met een lange levensduur. We gebruiken zoveel mogelijk pure, ongemengde materialen, wat het recyclen van producten vergemakkelijkt. Om het milieu verder te beschermen, kiezen we voor leveranciers in de directe omgeving en verkleinen daarmee transportafstanden.
Het is ons doel om altijd aan de eisen van onze klanten te voldoen. Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat de levering op tijd- en met de juiste kwaliteit gebeurt.
Glimakra of Sweden is milieu- en kwaliteitsgecertificeerd volgens ISO 14001 en ISO 9001.
De meeste van onze producten zijn gelabeld met Möbelfakta. Möbelfakta stelt strenge eisen aan kwaliteit, milieu en sociale verantwoordelijkheid. Möbelfakta is dus de meest complete productetikettering voor Zweedse meubels. Wanneer u een product koopt met het label Möbelfakta, kunt u er zeker van zijn dat u een geweldig product krijgt.
Glimakra of Sweden Tranås is gecertificeerd door FSC®.
Glimakra of Sweden AB heeft een beleid voor het omgaan met verboden hout dat luidt:
Volgens de principes van FSC® mag Glimakra of Sweden geen hout verhandelen of verwerken dat is opgenomen in de “Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora”
FSC® staat voor de Forest Stewardship Council en is een onafhankelijke, internationale ledenorganisatie die werkt aan milieuvriendelijk, maatschappelijk verantwoord en economisch levensvatbaar gebruik van de bossen in de wereld, via haar FSC-certificeringssysteem®.
Gecertificeerde bedrijven voldoen aan fsc-regels® (standaarden) voor bosbouw en traceerbaarheid. Degenen die zich aan de regels houden, kunnen hun producten opmerken met het FSC-merk®. Het FSC-label® stelt consumenten en bedrijven in staat om houtproducten te kiezen die afkomstig zijn uit verantwoorde bosbouw, dat wil zeggen bosbouw die rekening houdt met mens en milieu.
Het bos geeft ons schoon water, frisse lucht en helpt de opwarming van de aarde te voorkomen. Het biedt voedsel, medicijnen en vitale natuurlijke hulpbronnen zoals hout en papier. Verantwoord bosbeheer zorgt ervoor dat de bossen deze voordelen ook op de lange termijn kunnen bieden. Wie meedoet aan FSC® wil hier vrijwillig aan bijdragen.
Ons certificaat